Så händer det som inte får hända…

Systrarna Amelia 3 år, och Nancy 5 år levde med sina båda föräldrar i Carton City utanför Nairobi. Visserligen var föräldrarna fattiga, men de kämpade för att skapa en tillvaro för sina båda barn genom att utföra olika dagsverken. Familjen bodde i ett enkelt hus byggt med kartongbitar och plast. Det byggs många fina och stora hus i närheten och pappan fick ibland hjälpa till att bära sten på något bygge. Mamman samlade in plastdelar på sophögen och sålde till insamlingsbilen, som med jämna mellanrum kommer förbi slumområdet för att köpa upp plasten.

En dag kommer inte mamman hem. Så småningom får man veta att hon blivit påkörd på den stora Mombasavägen alldeles i närheten där man bor. Hon blir antagligen förd till ett sjukhus, men ingen vet om hon lever eller om hon är död. Ingen vet vart hon blev förd.
Pappan ger sig ut för att hitta sin hustru och lämnar barnen ensamma. Han blir borta flera dagar. Han kommer inte hem, och ingen vet var han finns. Under tiden sörjer grannarna för flickorna och ger dem mat. Grannarna anar oråd och tar kontakt med socialarbetarna hos Positive Life Kenya, som är en organisation som vår parter New Hope (Reseindustrins barnfond) samarbetar med i Nairobi. Men de kan egentligen inte göra så mycket, då alla tror att pappan skall komma tillbaka.

STÖD NEW HOPE GENOM VÄRLDENS CHANS

Så händer det som inte får hända! En natt vaknar grannarna vid förfärliga skrik från rucklet där flickorna sover. Båda två är våldtagna! Mannen grips och lämnas över till polisen, men då inte flickorna har någon förmyndare finns det ingen som kan anmäla mannen! Mannen går fri!

Först då kan flickorna tas om hand. Båda flickorna är skadade. De får läkarvård och får under en kort tid bo hemma hos en av socialarbetarna. Man söker efter släktingar, men finner inga, och så småningom kommer de till Kiotaniskolan som New Hope stödjer.

Detta är bara en av de många historier, som barnen på Kiotaniskolan bär med sig.  Alla barn på skolan har i tidiga bandomen fått uppleva hur grymt livet kan vara. De flesta har fått utstå hugg och slag och har bevittnat övergrepp, slagsmål, droger och fylla. Många av barnen har ofta fått gå till sängs med tom mage.

När de blir större blir de själva översittare och ger sig på de svagare. Det gäller ju att överleva! Därför är det viktigt att bryta den onda cirkeln och få bort barnen från denna skadliga miljö och det är precis det som New Hopes arbete är inriktat på – undervisning och hälsa för barn. Förhoppningsvis kommer de med utbildning inse att det går att skapa en framtid långt bort från Nairobis slumområden!

Därför satsar New Hope bl.a. på att bygga ut Kiotaniskolan, så fler barn skall få möjlighet till en normal barndom och en framtid! Vi kan tillsammans hjälpa dem! Just nu finns bor det ungefär 120 barn på skolan, men inom ett år hoppas New Hope få klart ytterligare ett elevhem, så att antalet barn kan utökas till 200. Kiotaniskolan är ett av de tiotal projekt som New Hope stöttar runt om i världen. Inom New Hope är alla voluntärer, och gemensamt kämpar de för att varje krona som vi samlar in skall nå fram till just de barn som mest behöver den! Hela 97% av de medel New Hope får in når barnen och projekten (Så låg administrationskostnad som 3% är väldigt unikt!). Projekten drivs dessutom så att de skall kunna stå på egna ben när New Hope går ur. Därför gör pengarna New Hope får från dig och oss gemensamt stor nytta.

Amelia och Nancy heter egentligen något annat och de är inte med på bilderna som visas.

Tillsammans kan vi hjälpa New Hope att ge fler barn möjligheten till utbildning och hälsa.
GÅ MED I VÄRLDENS CHANS

Är du redan med – dela gärna informationen så att vi kan bli fler. En liten handling av många gör skillnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *