Drivkraft och samhällsentreprenör

– Jag har nog alltid varit drivande som person, vill göra nytta och vågar nu därför ta steget att driva eget, säger Erika Jonsson Bernstone som återvänt till Växjö.

Initiativtagaren till Världens Chans, Erika, blev på sin 40-årsdag intervjuad av Smålandsposten. Du kan läsa artikeln här om du är prenumerant. Livet blir ju aldrig som man planerar, och i vårt fall blev det så att lanseringen av Världens Chans inföll på samma dag! Världens Chans är något som vi brunnit för, arbetat för, investerat i för att vi tror på kraften i många goda små gärningar. Vi vill att det skall bli finansiering för nio ändamål som berört djupt i våra hjärtan. Världens Chans är som en crowdfunding för välgörenheten med fokus på Sverige. Samhällsnyttan är det centrala och vi knyter samman hjälpare, ansvarsfulla företag och ideella organisationer i en modell där alla vinner. Samhället, hjälparen och företagen. Vi delar allt lika. Läs mer om Världens Chans här.

För drygt ett år sedan föddes tanken att arbeta med något betydelsefullt som hjälper människor och bidrar till ett bättre samhälle. Tanken och arbetet resulterade i att Erika blev samhällsentreprenör.

– Som småbarnsmamma blir man orolig över utvecklingen och engagerar sig i olika samhällsfrågor.
– Alla organisationer som är med i Världens Chans – ett initiativ för att hjälpa nio allmännyttiga organisationer – arbetar med att förbättra samhället och stötta medmänniskor när livet är svårt. Där finns eldsjälar som ofta själv drabbats av livets prövningar. Om vi kan hjälpa med finansiering och kommunikation, som de själva inte hinner med, kan de fokusera på sin kärnverksamhet och nå fler.

Av en krona om dagen går hälften till välgörenhet och hälften till lottköparna med daglig vinstchans på presentkort upp till 50.000 kronor. Du kan göra skillnad genom att:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *