Hejda det meningslösa våldet

Hej,

Jag heter Ewa-Britt Gabrielsen och är från Gävle.

Jag är mamma till Marcus som helt oprovocerat sparkades ihjäl på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj utan att ha vaknat upp efter de massiva sparkar han fått mot sitt huvud.

Marcus var vår ende son och i september samma år skulle han ha fyllt 30 år. Alla Marcus framtidsdrömmar, och även våra, totalkraschade på en sekund. Min man Oddvar och jag bestämde tidigt att göra något för att försöka hejda detta totalt meningslösa våld som pågår i vårt samhälle.

Marcus sa alltid att man skulle lägga energin på bra saker. Det har vi försökt göra genom att vara ute i skolor och berätta om vad sparkar och slag kan få för följder. Tyvärr avled Oddvar i november 2009. Jag kommer att fortsätta med vårt arbete i mån av tid och ork.

/Ewa-Britt Gabrielsen, RAV (Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade)

Tillsammans kan vi hjälpa RAV att arbeta förebyggande mot det meningslösa våldet och samtidigt även arbeta för att förbättra anhörigstödet när det allra hemskaste inträffar.

Världens Chans finns till för organisationer som RAV, mindre hjälporganisationer som ser finansieringen som sin största utmaning. Tillsammans kan vi hjälpa dem på ett enkelt sätt. Med ”Hjälp & Vinn” – får hela nio hjälporganisationer hjälp med finansiering. Du som är med får chans att vinna fina presentkort som tack för att du engagerar dig. En liten insats av många – gör stor skillnad för de som mest behöver det.

GÅ MED

 

Posted in: RAV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *