Från mörkret – till nytt liv

Det finns en bro till frihet oavsett hur mörkt det är. Hjälporganisationen Talita kämpar för att ge kvinnor som varit offer för människohandel och prostitution en ny chans. Här följer exempel på vad de möjliggör. Fiktiva namn – sanna berättelser.

Mirjam från Tjeckien hittades av polisen i en lägenhetsbordell i Stockholm. Idag mår hon bra, har ett jobb hon trivs med och i förrgår rann glädjetårarna när äldsta sonen vann första pris i en akademisk tävling.

För några år sedan mördades Michelles pappa i Nigeria som straff för att hon flydde från människohandlarna. Idag har hon asyl i Sverige, är gift med en kärleksfull man, har tre underbara barn och pluggar till undersköterska.

När Jenny, en ung svensk tjej, kom till Talita hade hon sålts av en anhörig och utnyttjats i prostitution. Idag har hon kommit in på sin drömutbildning och hjälper Talita att nå ut till unga tjejer i prostitution.

För ett par år sedan kontaktade rumänska Sara kriminalinspektör Simon Häggström från ett hotellrum någonstans i Sverige och bad om hjälp att lämna prostitution. Idag läser hon på universitet, jobbar och funderar på vilken av alla sina drömmar hon ska förverkliga först.

Serena från Nepal lurades till Sverige från sitt hemland i syfte att utnyttjas sexuellt. Idag arbetar hon som polis, är gift med en polis och nybliven mamma till en liten dotter.

På nyårsnatten för ett och ett halvt år sedan hittades Lina av polisen vid ett tillslag någonstans i Sverige. Idag studerar hon på högskola och får stöd av våra kollegor i Rumänien.

Jasmina har upplevt helvetet på jorden på en bordell i Schweiz och därefter utnyttjats av en koppleriliga i Sverige. Idag utbildar hon sig till terapeut, föreläser och hjälper andra kvinnor att lämna sexhandeln.

Det finns en bro till frihet. Tillsammans kan vi hjälpa Talita att bygga den.

Låt oss fråga: Om du visste att du för en krona om dagen kunde hjälpa en människa / många människor skulle du ta den?

Tillsammans genom Världens Chans –  Hjälp & Vinn gör vi skillnad för mindre hjälporganisationer, som Talita. Organisationer som ser finansieringen som sin störa utmaning för att kunna hjälpa fler. En liten insats av många – gör tillsammans stor skillnad för de som mest behöver det.

GÅ MED – Din insats är viktig – du tackas med daglig chans att vinna presentkort.

Det är för att Talita skall få göra mer av det som de redan gör så bra som du skall gå med i Världens Chans. Tillsammans skapar vi förutsättningar för mindre hjälporganisationer – organisationer som Talita som gör ett fantastiskt arbete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *