Motverka barnfattigdom i Sverige

Inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i samhället. Vår dröm är att inget barn i Sverige skall leva i utanförskap eller fattigdom.

232.000 barn i Sverige lever i fattigdom eller på marginalerna till fattigdom. Dem vill vi stödja och samtidigt jobba proaktivt för att belysa och skapa debatt kring barnfattigdom.

Motverka barnfattigdomen – korta ledtider i hela Sverige

När en barnfamilj söker hjälp hos Giving People får de hjälp inom några timmar upp till några dygn beroende på hur akut deras situation är. Vi kan leverera akut hjälp av mat och andra förnödenheter inom några dygn i hela Sverige med hjälp av givare i Giving Peoples nätverk och/eller med presentkort/matkuponger.

Sommarhjälp till barn som sitter ensamma

Nu inför sommaren är trycket högt på främst aktiviteter och matkassar samt sommarkläder. Många barn blir sittandes ensamma hela sommaren när vännerna är ute på resor och utflykter med sina familjer. Föräldrar tvingas förvärvsarbeta även under sommaren för att få ekonomin att gå ihop så många barn lämnas ensamma under långa dagar medans föräldrarna jobbar. Vi jobbar därför aktivt med att dela ut olika typer av aktiviteter. Vi delar ut presentkort och biljetter till nöjjesparker, lekland, djurparker, bio osv. När skolan håller stängd serveras inte längre barnen det mål lagad mat många familjer tvingas förlita sig på som barnens huvudmål under dagen. Där med ökar efterfrågan på matkassar och oftast på lättlagad mat som barn och tonåringar kan laga själva.

Vi vill hjälpa fler och utöka vår verksamhet

Vi är med i Världens Chans för att få ökad synlighet och för att kunna utöka vår verksamhet och hjälpa ännu fler familjer. För oss är hjälpen och synligheten genom Världens Chans viktig, tack för att du är med och hjälper.

/Linda Hellquist, Generalsekreterare, Giving People

Du kan läsa mer om Giving People här.

Världens Chans – tillsammans för ett bättre samhälle

När vi grundade Världens Chans var barnfattigdom ett av de områden som berörde oss mest. Vi mötte ett Sverige vi inte visste fanns, ett Sverige där många familjer inte har råd till det mest basala – mat och kläder – trots att förälder/föräldrar arbetar hårt. Vår dröm är att hitta 100.000 hjälpare som kan avvara 1 kr/dag. Då kan vi – tillsammans – hjälpa Giving People att konkret förbättra tillvaron för många barn och ungdomar i Sverige.

Världens Chans finns till för organisationer som Giving People, mindre hjälporganisationer som ser finansieringen som sin största utmaning. Tillsammans kan vi hjälpa dem på ett enkelt sätt. Med ”Hjälp & Vinn” – får hela nio hjälporganisationer hjälp med finansiering. Du som är med får chans att vinna fina presentkort som tack för att du engagerar dig. En liten insats av många – gör stor skillnad för de som mest behöver det.

GÅ MED

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *