Där vägen tar slut

Där vägen tar slut – där tar Talita vid.

För att ge kvinnor som varit offer för prostitution människohandel en ny chans.

Det här är berättelsen om Destiny. Fiktivt namn – sann berättelse.

DESTINY

2010 avslöjade polisen ett människohandelsnätverk efter intensiv spaning och telefonavlyssning. Den kvinnliga ligaledaren fick sex års fängelse för människohandel – ett av de strängaste straffen för ett sådant brott i Sverige. De ca tio kvinnor som utnyttjats i prostitution av ligan här, hade skrämts till lydnad genom voodoo-ritualer i hemlandet. Den yngsta flickan var 16 år när hon kom hit. Hon påstods vara skyldig ligan 60 000 euro – pengar hon skulle betala tillbaka genom att ha sex med svenska män.

Destiny var 17 år när hon slussades till Talita av sin advokat. Rättegången hade tagit hårt på henne och nu behövde hon få bearbeta sina trauman. Hon berättade hur hon hade hållits inlåst och blivit fruktansvärt illa behandlad. Hon berättade också att det hade tagit en hel månad innan hon vågade berätta någonting överhuvudtaget för polisen. Men till slut gjorde hon det och i hennes fall slutade det med att förövarna blev dömda. Åtta år har gått sedan dess och Destiny har idag permanent uppehållstillstånd i Sverige, arbetar som undersköterska, är gift och har barn.

Det finns en bro till frihet. Tillsammans kan vi hjälpa Talita att bygga den.

Det är för kvinnor som Destiny som du skall gå med i Världens Chans. För tillsammans kan vi hjälpa Talita att göra mer av det som de gör så bra. Nästan 100% av dem som går i Talitas program lämnar prostitution för gott och Talita är med dem som stöd hela vägen in i ett nytt liv.

GÅ MED– Din insats är viktig – du tackas med daglig chans att vinna presentkort.

Tillsammans genom Världens Chans –  Hjälp & Vinn gör vi skillnad för mindre hjälporganisationer, som Talita. Organisationer som ser finansieringen som sin störa utmaning för att kunna hjälpa fler. En liten insats av många – gör tillsammans stor skillnad för de som mest behöver det.

GÅ MED – Din insats är viktig – du tackas med daglig chans att vinna presentkort.

Det är för att Talita skall få göra mer av det som de redan gör så bra som du skall gå med i Världens Chans. Tillsammans skapar vi förutsättningar för mindre hjälporganisationer – organisationer som Talita som gör ett fantastiskt arbete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *